Zin om bij Littlebit te starten?

Word een BIT van LITTLEBIT

Je start in het beroepsleven


Op het Zwitserse hoofdkantoor en de vestiging in Frankfurt leiden we jonge professionals op. Als opleidingsbedrijf willen we een constructieve start in het beroepsleven voor je mogelijk maken. Onze opleiding is zeer praktijkgericht en je wordt productief in het bedrijf ingezet.


In onze vestigingen Hünenberg en Root in Zwitserland bieden we de volgende beroepsopleidingen aan:

Logistiek medewerker

In ons 3400 m2 grote magazijn met 2438 palletplaatsen hebben we goed opgeleide logistiek medewerkers nodig. Ze behandelen onze inkomende en uitgaande handelsgoederen. Ze controleren inkomende goederen op hun volledigheid, wijzen magazijnplaatsen toe aan de artikelen en slaan de producten op. Bestellingen van klanten laden ze op hun scanner, ze bereiden de zendingen voor, verpakken ze zorgvuldig en geven ze mee aan de expediteur.

Duur opleiding: EFZ 3 jaar / EBA 2 jaar
Taalkennis: Duits
Berufsschule: 1 dag per week aan de Berufsschule in Emmenbrücke
Voorwaarden: tenminste Realschullabschluss
Eisen: zelfstandig, communicatieve vaardigheden, integriteit
Perspectieven: eidg. dipl. Logistikfachmann/-fachfrau, eidg. dipl. LogistikleiterIn, eidg. dipl. LogismatikerIn enz


Commerciële stage

In samenwerking met VERDIA in Luzern bieden we een afwisselende en leerzame stageplaats aan.

De stagiaires worden meestal ingezet op de inkoopafdeling. Ze zorgen voor de voorbereiding van artikelen in ons systeem van goederenmanagement en op het e-platform van Littlebit Technology. Verder worden ze bekend gemaakt met alle ins en outs rond bestellingen en ondersteunen ze de productmanager bij administratieve werkzaamheden.

Duur opleiding: Na 2 jaar voltijd school, 2 jaar stage
Taalkennis: Engels, Duits
Berufsschule: 1 dag per week met ECDL-Abschluss en verdere taaldiploma's Berufsmatura mogelijk.
Voorwaarden: Afgesloten Oberstufe met goed cijfergemiddelde (B-niveau)
Eisen: Interesse voor computerwerkzaamheden, belastbaar, teamplayer, goede contactuele eigenschappen, zelfstandig, verantwoordelijkheidsgevoel, organisatietalent, goede taalvaardigheiden, vreemde talen
Perspectieven: Verschillende beroepsexamens (eidg. Fachausweis): Fachmann/-frau financiën en boekhouding, marketingfachmann/-frau, HR-fachmann/-frau, direktionsassistent/in, treuhänder/in enz.


Op onze locatie Alzenau in Duitsland bieden we de volgende beroepsopleidingen aan:


Kauffrau/-mann groothandel en handel buitenland

Als distributeur kunnen we onze aangaande commercieel medewerkers een uitgebreide commerciële opleiding in Inkoop en Verkoop bieden. U leert alle aspecten van de groothandel kennen, van de economische processen tot het vakkundig omgaan met onze klanten.

Duur opleiding: 3 jaar
Taalkennis: Duits, Engels
Voorwaarden: mittlerer Bildungsabschluss
Eisen: Goed uitdrukkingsvermogen en goed begrip van teksten, goede contactuele vaardigheden, doorzettingsvermogen, psychische flexibiliteit, commercieel denken, klant- en servicegericht, onderhandelingsvaardigheden, communicatief vaardig
Perspectieven: Verschillende beroepsexamens, bijvoorbeeld het examen voor Handelsfachwirt/in of een vervolgopleiding als Handelsbetriebswirt/in enz.Geschoolde kracht voor magazijnlogistiek

In ons 5000 m2 grote centrale magazijn hebben we goed opgeleide logistiek medewerkers nodig. Ze behandelen onze inkomende en uitgaande handelsgoederen. Ze controleren inkomende goederen op hun volledigheid, wijzen magazijnplaatsen toe aan de artikelen en slaan de producten op. Bestellingen van klanten laden ze op hun scanner, ze bereiden de zendingen voor, verpakken ze zorgvuldig en geven ze mee aan de expediteur.

Duur opleiding: 3 jaar
Taalkennis: Duits
Voorwaarden: Hauptschulabschluss
Eisen: Teamplayer, goede fysieke constitutie, betrouwbaar, coördinatievaardigheden, goed ruimtelijk voorstellingsvermogen, interesse voor economische activiteiten.
Perspectieven: Verschillende beroepsexamens, bijvoorbeeld voor geprüfter Logistikmeister, Betriebswirt Logistik, geprüfter Fachwirt für Logistiksystem, geprüfter Handelsfachwirt enz.


Sollicitatie naar een opleidingsplaats


Solliciteer bij ons!
Littlebit Technology Group

De Littlebit Technology Group voert als groothandel IT-componenten, aanverwante en consumentenproducten en vormt daarmee de brug tussen fabrikanten en de lokale handel.

Hoofdvestiging

Littlebit Technology AG | Bösch 83 | 6331 Hünenberg Switzerland

+41 41 785 11 11